Betala med kort utomlands

Att betala med kort utomlands har många fördelar jämfört med att växla in till kontanter. Men för att både maximera din reskassa och göra dina betalningar så smidiga som möjligt finns det några saker du kan behöva tänka på. Dessa kan du lära dig mer om nedan.

Bra kort i utlandet

Det man bör känna till är att de vanliga storbankerna vanligtvis tar ut en växlingsavgift när du köper i utlandet. Denna växlingsavgift brukar ligga på mellan 1,5-2% på beloppet som du köper för. Detta kan låta som ganska mycket men är egentligen långt ifrån de avgifter du får betala om du skulle växla på växlingskontor i Sverige. Men med ett par reseanpassade kort är det faktiskt möjligt att helt slippa att betala avgifter på köp och uttag utomlands. Exempel på dessa kort är bland annat Norwegians och ICAs betalkort.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

 

Se exempelvis Norwegians kort som är gratis att ansöka och ha.

Risker att betala med kort utomlands

Det kan vara bra att tänka på att riskerna för skimning av ditt kort i många länder är avsevärt högre än i Sverige. Därför bör man vara försiktig och inte låta någon gå iväg med ditt kort. Man kan även lösa det genom att skaffa en reseförsäkring alternativt ett betalkort där försäkring ingår. Skaffar man ett specialanpassat resekort så är det en bra idé att koppla ett separat konto till sitt kort. För att inte riskera att bli av med större belopp kan man sedan successivt föra över pengar i takt med att man behöver mer. Skulle någon sedan mot förmodan skimma ditt kort kan personen i fråga inte komma åt särskilt mycket pengar från kontot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *