Checklista för dig som ska resa med Ryanair

Ryanair är ett av de billigaste flygbolagen på marknaden. Men det låga biljettpriset kan komma att kosta pengar på annat håll om du är oförberedd. Därför är det bra om du kollar att allt är på plats några dagar i förväg.

Ryanair och handbagage

Det kanske vanligaste misstaget som nya Ryanair-resenärer gör är att ta med sig alldeles för mycket handbagage. När du packar ditt handbagage inför resan med Ryanair är det viktigt att du endast tar med dig ETT handbagage, det vill säga en enhet. Har du två handbagageväskor kommer du med största sannolikhet att behöva betala extra för den andra väskan. Detta kommer i värsta fall att kosta dig 50 euro eller 50 pund. Skulle du likaså ha ett handbagage som väger för mycket, det vill säga överskrider 10 kg vikt, riskerar du även att behöva betala samma summa. Med andra ord kan du spara mycket på att dubbelkolla bagaget.

Checka in i förväg med Ryanair

En annan stor miss som är vanlig att göra är att glömma att checka in i förväg. Ryanair kräver att man checkar in i förväg över internet. Detta kan du göra mellan 7 dagar och upp till 2 timmar innan ditt flyg avgår. För kunder som väljer att köpa ett säte, dvs. Bestämma var de vill sitta öppnar internetincheckningen 30 dagar innan flygets avgång. Skulle du glömma att checka in i förväg kan detta kosta nästan lika mycket som en ny flygbiljett, närmare bestämt 735 kronor eller 70 euro.

Skriv ut din biljett/ditt boardingkort

Ryanair kräver att alla passagerare skriver ut sin biljett/boardingkort upp till två timmar innan avresa. Både färg och svartvit utskrift accepteras. Skulle tu ha blivit av med ditt boardingkort på vägen eller glömt att skriva ut det tar Ryanair ut en nyutgivningsavgift för boardingkortet om 157 kronor eller 15 euro.

Ange rätt namn och undvik namnändring på biljetten

I vissa fall händer det att man råkar skriva fel namn på biljetten, eller så vill man bara byta namn och ge biljetten till någon annan. Detta blir dock mycket kostsamt. För att byta namn på en passagerare tar Ryanair ut en avgift om 1155 kronor eller 110 euro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *