Flyga med vätskor, vad gäller?

Om man planerar att flyga och ta med sig vätskor är det bra att kolla upp i förväg vad som gäller, inte minst om man inte vill bli av med sin favoritparfym, eller kanske en present till den man ska hälsa på. Här nedanför kan du läsa om vad som gäller när man ska flyga med vätskor.

Vätskor i handbagage

När du ska ta med dig vätskor på en flygresa är det främst när du reser med handbagage som du bör vara uppmärksam. I handbagaget får man endast ta med sig förpackningar med vätskor som rymmer mindre än 100 ml. Dessa vätskeförpackningar ska sedan läggas i en förslutningsbar zippåse i plast. Man får ta med sig så många förpackningar med vätskor som denna zippåse rymmer.

Köp av vätskor innanför säkerhetskontrollen

När du passerat säkerhetskontrollen är det möjligt att köpa större förpackningar med vätskor, exempelvis alkohol på Tax Free. Detta går bra om du ska flyga direkt någonstans, men även om du ska byta flyg i ett annat EU-land. Du bör dock vara uppmärksam på att detta inte går i alla länder utanför EU. Ska du exempelvis byta flyg i USA så är det inte möjligt att ta med dig större vätskeförpackningar genom flygbytet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *