Kan man ta ut pengar på Kreta?

Om du ska resa till Kreta så finns det ingen större anledning till att växla pengar i förväg, något som vanligtvis blir ett onödigt dyrt alternativ. Kreta är en ö med långt utvecklad turism och bankomater finns det många av, även på mindre orter.

Är det någon uttagsavgift på Kreta?

Svaret är Nej sett till den fasta uttagsavgiften, eftersom Kreta och Grekland har Euro som valuta så får de svenska bankerna inte ta ut någon uttagsavgift på ditt uttag. Därför kan du ta ut pengar precis som om du vore i Sverige under din vistelse på Kreta. Vissa banker i Sverige tar dock ut ett växlingspåslag på uttaget om cirka 1-2%. Trots detta lönar det sig alltid bättre att ta ut på plats på Kreta än att växla i förväg.

Betala med kort på Kreta

Även om det inte är lika vanligt som i Sverige går det på de allra flesta ställen, restauranger och affärer, att betala med kort. Det man bör tänka på är att vissa banker då har ett växlingspåslag på köpbeloppet om cirka 1-2%.

Om du vill ha helt avgiftsfria uttag när du vistas i utlandet, oavsett land så bör du skaffa något av dessa resekort innan du reser iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *