Resa till Fuengirola

Fuengirola är en stad som ligger på Spaniens södra kust Costa del Sol, även kallad Solkusten på svenska. Fuengirola har blivit relativt känt i Sverige eftersom det är Spaniens centrum för både svenskar, finnar, danskar och norrmän. Fuengirola har ett mycket bra väder och en 8 km lång strand som blivit mycket berömd.

Hur reser man till Fuengirola?

Fuengirola ligger cirka 2,5 mil från Malagas flygplats vilket gör ett flyg till Malaga till det bästa valet, speciellt då Malaga är knutpunkt i regionen. Tack vare Costa del Sols popularitet bland svenskar finns det mängder av billiga flygresor till Malaga från Sverige. Bland annat flyger lågprisflygbolagen Norwegian och Ryanair dit. Under sommarmånaderna finns det många billiga flygstolar och sista minuten-resor till Malaga.

Hur tar man sig från flygplatsen till Fuengirola?

Köra bil: Som tidigare nämnt är det 2,5 mil mellan Malagas flygplats och Fuengirola. På Malagas flygplats finns det många biluthyrare . Vanligtvis sparar man lite pengar på att inte ta något av biluthyrarna som finns inuti flygplatsen. Går man istället utanför flygplatsen och korsar gatan brukar priserna vara lägre.

Ta taxi: Att ta taxi från flygplatsen till Fuengirola är ett bra alternativ om man gör upp om priset i förväg. Det är lätt att bli lurad om man inte är tydlig i förväg. Normalt kostar en resa cirka 35 Euro och bör ta ungefr 20 minuter.

Hur tar man sig runt i Fuengirola?

Fuengirola är en stad med perfekt storlek för att ta sig omkring till fots. Planerar du inte att ta dig till andra städer behöver du alltså inte hyra en bil eller liknande, man tar sig enkelt över hela staden promenerandes. Det finns även lokalbussar som kostar runt 1 Euro att ta.

Sevärdheter i Fuengirola

Stranden: Den främsta sevärdheten i Fuengirola, vad som faktiskt lockar de flesta turister är den 8 kilometer långa och berömda stranden.

Castillo Sohail: Castillo Sohail är ett gammalt moriskt slott som ligger på en kulle intill stranden.

Plaza de Torros Fuengirola:  Fuengirolas lokala tjurfäktningsarena.

Zoo Bioparc: Fuengirolas djurpark som till och med är öppet nattetid under högsäsongen.

Göra i Fuengirola

Vattenaktiviteter: Runt stranden finns det mängder av vattenaktiviteter att ägna sig åt. Bland annat kan man hyra vattenskoter eller trampbåt.

Spela golf: Runt omkring Fuengirola finns det mängder av golfbanor.

Besök Romarruinerna: Trakterna kring Fuengirola var bebodda under Romartiden vilket gör att det även finns ruiner kvar från denna epok.

Shopping i Fuengirola

Centro Comercial Miramar: I utkanten av Fuengirola finns det ett gigantiskt shoppingcenter som man lätt tar sig till med buss

El Corte Ingles: Ett varuhus där man kan hitta det mesta. El Corte Ingles ligger nära stan, cirka 10 minuters promenad från centrala Fuengirola.

Marknader: De flesta morgnarna finns det marknader utmed kusten

Restauranger i Fuengirola

I Fuengirola finns det restauranger för alla smaker. Det går att hitta kinesiska såväl som tyska och indiska restauranger. Men självklart kan man även äta vällagad spansk mat. En av de mest populära restaurangerna i Fuengirola heter El Rio. Där äter man mycket bra traditionell spansk mat.

Hotell och vandrarhem i Fuengirola

I Fuengirola finns det övernattningsmöjligheter för alla smaker och budgetar. För den som söker ett boende på ett lyxigare ställe kan hotellet THB Reserva del Higueron rekommenderas. Detta hotell ligger inte långt från stranden och har alla bekvämligheter man kan tänka sig. Bland annat finns det inomhus- och utomhuspool, tennisbanor, gym, skönhetssalong med mera. Hotellet är i den något dyrare klassen men bör kosta runt 800 kronor för ett dubbelrum, självklart beroende av säsong.

Mer information om THB Reserva del Higueron

För dig som söker boende i den billigare klassen finns det även bra vandrarhem på orten. Ett exempel på billiga vandrarhem i Fuengirola är Hostal Marbella. Detta vandrarhem har inga sovsalar utan är mer som ett enklare hotell. Läget är centralt med nära till det mesta och dessutom finns en härlig takterrass. På detta vandrarhem kostar ett dubbelrum cirka 345 kronor per natt beroende av säsong.

Mer information om Hostal Marbella 

Växla pengar inför resan till Fuengirola?

Spanien har Euro som valuta vilket gör det mycket smidigt med växlingen för svenskar. Bankomatuttag i Euroländer är avgiftsfria vilket gör att det ofta är värdelöst att växla i förväg på växlingskontor. Att växla på växlingskontor i Sverige blir ofta en dyr affär och du gör mycket bättre i att ta ut kontanter på plats i Spanien. Ett alternativ är även att betala med kort. Du kommer då att få VISAs valutakurs och ett eventuellt valutapåslag från din bank som brukar vara mellan 1,5-2%. Detta blir dock bra mycket billigare än att växla på växlingskontor. För dig som reser mycket kan det vara en idé att skaffa Norwegians betalkort. Ett kort helt utan avgifter i utlandet som dessutom har 0 kronor i årsavgift.

Vad du definitivt dock bör undvika är att växla dina svenska kronor på plats i Spanien. Du kommer då att få betala höga avgifter och det blir en relativt dålig affär. Har du kontanter är det bättre att växla dessa på växlingskontor i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *