Resa till Sunny Beach

Sunny Beach är en av de mest kända turistorterna i Bulgarien. Till Sunny Beach reser varje år mängder av turister för sol och bad samt för att uppleva ortens nattliv. Sunny Beach har kanske främst blivit känt som ett partyställe bland ungdomar och har under en längre tid även kämpat med ett dåligt rykte. Sunny Beach är trots allt ett mycket billigt resmål. Genom svenska resebyråer kan man hitta mycket billiga resor till Sunny Beach, både charter, flyg och all inclusive. Dessutom är det mycket billigt att leva väl på plats. Högsäsongen varar mellan juni till mitten på augusti. Rekommenderat är att man åker dit någon gång under dessa månader då mycket är stängt före och efter.

Hur reser man till Sunny Beach från Sverige?

Lämpligen reser man till Sunny Beach med flyg från någon av de större flygplatserna i Sverige. Under sommarmånaderna går det ett stort antal charterflyg direkt. Vanligtvis flyger man till Burgas flygplats som ligger cirka 25 kilometer från Sunny Beach. Från flygplatsen tar man sig enkelt till Sunny Beach med bussen, som kostar 5 bulgariska leva ~ cirka 25 kronor. Man kan även ta en taxi. Tar man taxi är det bra att göra upp om priset i förväg då många taxichaufförer tar överpriser. Priserna kan variera men en taxiresa bör kosta någonstans runt 60 leva ~ cirka 280 kronor.

Se och göra i Sunny Beach?

Vad man bör tänka på innan man bokar en resa till Sunny Beach är att det främst är en turistort för sol, bad och fest. Stranden i Sunny Beach är mycket fin. Cirka fem kilometer lång och mellan 30 och 60 meter bred. Dessutom är sanden fin och stranden är inte stenig alls. Men känner du för att hitta på något annat än att ligga på stranden finns det flera andra saker du kan göra.

Action Aqua Park: I centrala Sunny Beach ligger denna nöjesanläggning där det bland annat finns en vattenpark, ett mindre zoo och flera restauranger och barer. I Sunny Beach finns ytterligare en vattenpark, den heter Aqua Paradise.

Dykning: I Sunny Beach finns det många som ägnar sig åt dykning. På orten finns det tre dykningsbutiker där du bland annat kan ta dykningskurser och skaffa utrustning. Dessa heter Angel Divers, Nemo Diving Center och Mike’s Dive Center.

Shopping i Sunny Beach?

Utöver hela Sunny Beach finns det mängder av butiker och stånd där det går att handla det mesta. Mycket billiga kläder går att hitta även om kvalitén brukar variera. Det finn även ett shoppingcentrum som heter Royal Beach Mall. Där finns cirka hundra olika butiker.

Äta och dricka i Sunny Beach

I Sunny Beach kan det vara svårt att hitta ställen som serverar genuin bulgarisk mat. Snabbmat säljs överallt och man kan på de flesta ställen köpa en kycklingkebab för runt 30 svenska kronor. Många av restaurangerna har väldigt långa och blandade menyer med allt från till exempel pasta till Tacos eller indisk mat.

Alkohol är mycket billigt i Bulgarien. På en bar eller restaurang brukar en öl kosta mellan 1-3 bulgariska leva vilket motsvarar 4,5 till 14 svenska kronor.

Är Sunny Beach säkert?

Reser du till Sunny Beach är det mycket viktigt att vara försiktig och tänka på din säkerhet. För ett par år sedan mördades en svensk kille av en dörrvakt utanför en nattklubb. Varje år rånas och misshandlas många turister på orten. Vidare finns det periodvis mycket fylla och stök på orten, vill man vara på den säkra sidan kan man därför undvika de större bar- och klubbstråken nattetid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *