Så kan du dämpa din flygrädsla

bota flygrädslaMånga människor är flygrädda och flygrädslan gör att man försöker undvika att flyga så gott det går. Alla flygrädda kan först och främst lugna sig med att risken för att dö i en flygkrasch är en på tio miljoner, med andra ord mycket liten. Risken är bra mycket större att något kommer hända när du sätter dig i en bil och kör i trafiken.

Det första du bör göra är att fastställa vad exakt det är du är rädd för. När du kommit fram till detta är det lättare att börja jobba med flygrädslan. För många grundar sig flygrädslan i en brist på kontroll. Många som är flygrädda försöker att bota det med att dricka alkohol, lyssna på musik eller att läsa intensivt under hela resan. Dessa metoder är helt fel väg att gå för att arbeta bort flygrädslan på lång sikt.

För att få kontroll över sin flygrädsla bör man läsa på så mycket som möjligt om flygplanet man ska åka med. Läs på om alla sorters ljud som kan uppstå under en flygning och ta reda på rutinerna kring start, landning och i luften samt de olika säkerhetsbestämmelserna för flygplan. En bra idé kan också vara att kolla väderrapporten inför dagen du ska flyga. På så sätt kommer du i förväg att veta risken för turbulens och du är mer förberedd på när detta uppstår. Var aktiv och håll koll på vad som händer under flygningen så att du känner att du vet vad som händer och varför det sker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *