Sevärdheter i Paris

sevärdheter i parisParis är en fantastisk stad när det kommer till sevärdheter. Staden har en mycket rik historia och ett rikt kulturliv och när det kommer till just sevärdheter finner du här bland världens främsta. Här hittar du några tips på vad som är värt att besöka när du reser dit.

Eiffeltornet

Eiffeltornet är bland de mest berömda sevärdheterna i Paris och är idag kanske också stadens främsta symbol och kännetecken. Eiffeltornet byggdes år 1889 när hundraårsminnet för den franska revolutionen firades. Tornet är 324 meter högt och är klart värt ett besök. Du kan ta dig upp i tornet både genom trappor och hiss. Väl uppe kan du njuta av en fantastisk utsikt ut över hela Paris.

Triumfbågen

Triumfbågen som på franska heter Arc de Triomphe beslutades att uppföras av Napoleon I efter segern i Austerlitz men hans makt tog slut innan Triumfbågen var färdigbyggd. Ut från Triumfbågen går 12 avenyer som liknar en stjärna. Triumfbågen är 51 meter hög och bjuder även på en vacker utsikt för den som tar sig upp i den.

Louvren

Louvren är det mest besökta museet i hela världen och är även sett till storlek och samling ett av världens främsta museer. Bland annat hittar man där ett av världens mest berömda verk Mona Lisa.

Montmartre

I de berömda konstnärskvarteren i stadsdelen Mon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *