Ta ut pengar i Istanbul

Valutan i Turkiet och således Istanbul heter Turkisk Lira. En svensk krona motsvarar i skrivande stund cirka 0,33 turkiska lira. Den som ska resa till Istanbul frågar sig naturligtvis huruvida det är möjligt och även bra att ta ut pengar i Istanbul.

Finns många bankomater i Istanbul

I Turkiet och i Istanbul finns det gott om bankomater och det finns egentligen ingen större anledning till att ordna med växling i förväg. Att växla svenska kronor till turkisk lira hos ett växlingskontor är vanligtvis en mycket dålig affär och man sparar mycket på att istället ta ut ur bankomat på plats i Istanbul.

Men det enda man behöver tänka på och eventuellt kolla upp är huruvida din bank tar ut en uttagsavgift för uttag i utlandet. Många svenska banker tar en uttagsavgift om mellan 35-40 kronor för uttag i andra länder. Uttagsavgift eller ej lönar det sig dock alltid att ta ut på plats framför att växla på växlingskontor. Man kan dock tänka på att hålla sig till några få och större uttag.

Avgiftsfria uttag i Turkiet

Avgiftsfria uttag i Turkiet kan man bland annat få genom att skaffa något av resekorten nedanför.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *