Ta ut pengar i Storbritannien

Att ta ut pengar ur bankomat i Storbritannien är alltid bättre än att växla in pengar på växlingskontor. Men det man måste tänka på är att många svenska banker och kortutgivare tar ut en växlingsavgift vid varje uttag. Denna växlingsavgift ligger normalt på mellan 35-40 kronor, beroende av vilken bank du har. Har du ett vanligt VISA eller MasterCard hos någon av storbankerna är det högst sannolikt att uttagen är belagda med denna växlingsavgift. Ett alternativ till att ta ut pengar ur bankomat kan vara att betala med kort. Många banker har då endast ett växlingspåslag som brukar ligga på mellan 1,5-2%.

Men reser du ofta utomlands bör du definitivt överväga att skaffa ett resekort. Det vill säga ett kort som helt och hållet är fritt från avgifter på köp och uttag utomlands. Många gånger koster det dig ingenting, se exempelvis Norwegians resekort nedan med 0 kronor i årsavgift.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *