Ta ut pengar på Kos

Om du ska till Kos behöver du vanligtvis inte bry dig om att växla in pengar i förväg. Dessutom brukar det i de flesta fall bli en relativt dålig affär att växla på växlingskontor mot att ta ut pengar på plats på Kos.

Ingen uttagsavgift på Kos

Oberoende av vilken bank du har så är det ingen fast uttagsavgift när du tar ut pengar på Kos. Denna typ av avgift får bankerna inte ta ut eftersom Kos och Grekland har Euro som valuta. Däremot tar flera banker ut ett så kallat växlingspåslag på det belopp man tar ut. Växlingspåslaget brukar ligga på mellan 1,5-2%. Detsamma gäller om man handlar med sitt kort. För helt avgiftsfria köp i utlandet bör du välja något av resekorten nedanför.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Bankomater på Kos

Turismen är väldigt utvecklad på Kos vilket gör att man inte behöver oroa sig för att det inte ska finnas bankomater. Det finns vanligtvis ett flertal bankomater även på mindre orter.

Betala med kort på Kos

Det enda som vanligtvis är lite svårare än i Sverige är att betala med kort. Det går oftast att betala med kort på de flesta restauranger men det är viktigast att man frågar i förväg då kontanthandel är mycket mer utbrett än kortbetalning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *