Ta ut pengar på Rhodos

Rhodos är en ö i östra Grekland, vars valuta är Euro. Många som ska resa till Rhodos ställer sig frågan huruvida man ska växla in pengar i förväg eller ta ut på plats på Rhodos. Generellt kan man säga att det är väldigt dyrt att växla pengar på växlingskontor både i Sverige och i Grekland jämfört med att ta ut pengar på plats. Växlingskontoren ger växlingskurser som normalt är mycket sämre än de kurser man får i bankomat på Rhodos.

Vilken växlingskurs får man i bankomat på Rhodos?

Eftersom Rhodos ligger inom EU och har Euro som valuta får bankerna inte ta ut någon uttagsavgift när du tar ut pengar ur bankomat där. Därför behöver du inte oroa dig för att göra flera och dessutom små uttag.

Den växlingskurs man får i bankomater på Rhodos är VISAs och MasterCards kurser. Dessa varierar från dag till dag men är i vanliga fall avsevärt lägre än växlingskontorens.

Är det lätt att hitta bankomater på Rhodos?

Rhodos har en väl utvecklad turism vilket gör att man väldigt lätt hittar bankomater oavsett var man befinner sig. Även mindre orter på ön har vanligtvis en eller flera bankomater.

Betala med kort på Rhodos

Att betala med kort är i Grekland och på Rhodos går också utmärkt att göra. Dock är det inte lika utbrett som i Sverige, exempelvis för mindre belopp. Går man till en restaurang eller liknande kan det därför vara bra att kolla upp att de tar kort innan man börjar äta. När man betalar med kort på Rhodos gör många av storbankerna ett växlingspåslag om 1-2% på köpbeloppet. Detta slipper man helt om man använder sig av något av resekorten nedanför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *