Tips för en behaglig flygresa

tidsfördriv på flygresanEn lång flygresa kan vara bland det värsta som finns. Därför bör du som snart ska flyga långt förbereda för bästa möjliga flygning och du kommer märka att det gör stor skillnad. Det absolut första du bör tänka på är att du så långt det är möjligt bör reservera eller ordna en bekväm flygstol. Antingen kan du göra detta genom att uppgradera din flygbiljett till en högre klass. Annars finns det andra sätt. De flesta platserna vid nödutgångarna har otroligt mycket större benutrymme än andra platser. I många fall kan du kolla upp vilka platser dessa är i förväg och sedan boka en sittplats nära nödutgången.

När detta är klart bör du även se till att ha med dig utrustning för att underlätta sömnen på resan. Ta med dig en kudde eller ett uppblåsbart nackstöd. Detta kommer att göra stor skillnad. Men du bör även ta med dig en ögonlapp och öronproppar. Detta kommer att skona dig från allt tänkbart ljus och alla tänkbara ljud som kan störa dig på flygningen.

Vidare är det mycket viktigt att du har med dig något som kan roa dig och vara ett tidsfördriv på resan. Ofta kan musik bli lite tråkigt i längden. Därför rekommenderas starkt att du exempelvis tar med dig en ljudbok eller en vanlig bok. Gillar du exempelvis korsord eller sudoku är båda dessa utmärkta tidsfördriv på resan. Annars kan någon spelkonsoll eller ett litet tetrisspel vara till enorm hjälp. Ta även med dig egna hörlurar. Skulle det på planet visas film kan detta fullkomligt förstöras av den skitkvalitet som flygbolagets egna hörlurar brukar ha.

Mycket viktigt på flygresan är också att du har tillgång till bra mat. Flygplansmaten är mer än ofta under all kritik. Därför bör du i förväg ringa flygbolaget och se efter om det är möjligt att beställa någon specialkost. Annars kan du alltid överväga att ta med dig egen mat, eller komplettera den proteinfattiga flygplansmaten med exempelvis snack bars eller liknande. Med lite choklad eller godis kan du lätt hålla skenet uppe.

Det sista tipset för att hålla dig i form under resan är att hålla vätskenivån i din kropp uppe. Drick mycket vatten. Men om du har problem med torra läppar eller näsa bör du ta med dig produkter som kan motverka detta. Att ta med dig en tandborste på flygresan skadar inte heller om du tänker prata med den som sitter bredvid.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *