Vad kostar det att ta sig till Arlanda med olika alternativ?

Arlanda ligger inte särskilt centralt i Stockholmsregionen. Dock finns det flera billiga som smidiga transfers till Arlanda för dig som ska flyga. Arlanda är dessutom en flygplats som växer. Detta gör att alternativen kan komma att bli ännu fler inom några år. Här kan du läsa vad det kostar att åka buss, tåg, pendeltåg och taxi.Åka till Arlanda med kollektivtrafik

För dig som inte har särskilt bråttom till ditt flyg och gärna vill spara pengar kan du faktiskt ta dig hela vägen till Arlanda på ditt vanliga SL-kort. För dig som har ett SL-kort är detta alternativ gratis, annars kostar det som en vanlig biljettaxa. För att åka till Arlanda kollektivt behöver du först ta dig till en pendeltågsstation från vilken du kan ta ett pendeltåg mot Märsta. Lämpligen Stockholms Central. Därifrån tar du sedan pendeltåget och kliver av i Märsta. Från Märsta station tar du sedan någon av SL-bussarna 589 och 583 mot Arlanda. Dessa bussar stannar vid samtliga terminaler och tar cirka en kvart.

Åka till Arlanda med Taxi

För dig som åker ensam är taxi sällan ett bra alternativ då det både tar längre tid än Arlanda Express och är dyrare. Men är ni ett gäng på 3-4 personer kan det faktiskt löna sig ganska bra att ta en taxi, såvida ni gör upp om fast taxa. För tillfället är det billigaste fastpriset mellan Stockholm och Arlanda endast 370 kronor, detta med Taxijakt.

Åka till Arlanda med pendeltåg

Detta är ett ganska nytt alternativ men väl så smidigt som att exempelvis ta flygbussarna. Numera stannar nämligen tågen mot Uppsala även vid Arlanda vilket är ett mycket smidigt alternativ. Till skillnad mot att åka till Märsta går tåget här direkt. Du tar det likaså lämpligen från Stockholms Central. Den enda skillnaden är här att du behöver betala en mindre tilläggsavgift för tåget.  Köper du denna biljett för en enstaka resa kostar det 125 kronor, har du redan ett SL-kort kostar det 75 kronor. Att ta pendeltåget direkt till Arlanda tar 37 minuter.

Åka till Arlanda med Flygbussarna

Ett ganska bekvämt och prisvärt sätt att ta sig till Arlanda på är att ta Flygbussarna. Bussarna är rymliga och tysta och har bekväma säten. Priset per vuxen är 105 kronor och resan tar 41 minuter.

Åka till Arlanda med Arlanda Express

Bortsett från priset är Arlanda Express det absolut bästa sättet att ta sig till och från Arlanda. Arlanda Express är ju mer än dubbelt så dyrt som exempelvis flygbussarna men nog så mycket smidigare. Från Stockholms Central till Arlanda tar det endast 20 minuter. En enkelbiljett för en vuxen kostar 260 kronor och för ungdom 130 kronor. Detta gör att Arlanda Express faktiskt kan löna sig ganska bra för dig som är ung. Dessutom slipper man trafik och risk för trafikrelaterade förseningar ut ur stan.

3 Replies to “Vad kostar det att ta sig till Arlanda med olika alternativ?”

  1. Det absolut billigaste sättet att resa till Arlanda är med Pendeltåg från T Centralen, Centralstationen man tar( tåg 36 mot Märsta ) detta tar 38 minuter ) Vid Märsta byter man till buss 583 och då tar det 16 minuter till terminal 5, räkna med cirka en timme.

    Detta till en kostnad av 50 kronor om man betalar med enkelresa, den 9 Januari inför SL enhetstaxa, då reser man till Arlanda för endast 30 Kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *