Världens 5 farligaste städer

Om du ska ut och resa finns det några platser i världen du kanske helst bör undvika. Detta är listan över världens fem farligaste städer.

1. Ciudad Juarez i Mexico: Den galet farliga gränsstaden i Mexico har en av världens högsta antal mord per invånare. År 2009 mördades 2600 personer i staden på grund av drodrelaterat våld. Polisen existerar knappt i staden då de flesta högt uppsatta inom kåren har mördats. Inte ens militären rår på de våldsamma drogkartellerna.

2. Mogadishu i Somalia: Även om Mogadishu ses som huvudstaden i Somalia har det sen inbördeskriget 1991 inte funnits något centralt styre i de flesta områden. Mogadishu ligger i ett av de mest laglösa områdena i världen.

3. Groznyj i Tjetjenien: År 2003 utsågs staden till ”Den mest förstörda staden i världen” av FN. Främst genom två utdragna krig med Ryssland har lokalbefolkningen antingen tvingats fly eller leva kvar i sina sönderbombade hur under hårt tryck från maffian och lokala gäng.

4. Kinshasa i Demokratiska republiken Kongo: Som huvudstad och största stad i Demokratiska republiken Kongo plågas staden av stora interna problem som gängvåld, våldtäkter, terrorism, dålig sanitet och sjukdomar. Inte nog med det så är staden omgiven av konstanta oroligheter på grund av splittringar mellan rebellgrupper.

5. Guatemala City i Guatemala: På grund av en otroligt hög nivå av drogrelaterat våld i kombination med bristande politiska och juridiska institutioner är Guatemala City en av de mest våldsamma städerna på det västra halvklotet. Besökare uppmanas bland annat att undvika kollektivtrafik då busskapningar är vanliga och det drogrelaterade våldet inte sälla riktar sig mot turister

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *