Växla Bosniska Mark

Ska du resa till Bosnien bör du överväga att skaffa ett resekort för 0 kronor per år. Trots att relativt många svenskar reser till Bosnien varje år är bosniska mark en valuta som är mycket svår att få tag på i Sverige. Men med tipsen du hittar på denna sida kommer du faktiskt undan billigare än om du skulle växla på växlingskontor.

Generellt sett blir det en ganska dyr affär att växla på växlingskontor. Därför är det ofta i alla fall bättre för dig att ta med ditt bankkort och ta ut pengar på plats eller handla med ditt kort i Bosnien. När du använder ditt kort får du VISA eller MasterCards valutakurser, vilka normalt sett är mycket lägre än hos banker eller växlingskontor. Beroende av vilken bank du har betalar du ibland en mindre växlingsavgift på 1,5-2% när du betalar med kortet. Tar du ut pengar ur bankomat kan du beroende av bank ibland behöva betala en avgift om 35-40 kronor. Däremot slipper du helt och hållet avgifter i utlandet med något av resekorten nedan:

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Att då resa till Bosnien med Norwegians bankkort som varken har årsavgift eller avgifter i utlandet blir som när du använder ditt kort i Sverige som vanligt. Men ibland vill man ju trots detta ha med sig lite kontanter till Bosnien för säkerhets skull, om man inte skulle hitta en bankomat på flygplatsen eller liknande. Då går det mycket bra att växla in en mindre summa kronor till Euro, som åtminstone räcker till en taxi till stan. Euro är mycket vanlig och lätt att växla in i Bosnien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *