Växla pengar för resan till New York

Genom att växla pengar på rätt sätt inför din resa till New York kan du spara mycket och på så vis maximera din reskassa. Det man generellt sett bör undvika är att växla pengar på vanliga växlingskontor. Deras höga omkostnader kring kontanthantering och liknande gör att man generellt få ganska dåliga växlingskurser. Istället sparar du mycket på att använda ditt kort som vanligt. Med de flesta bankerna brukar man då betala ett växlingspåslag på 1,5% på VISAs eller MasterCards växlingskurser. Väljer du att ta ut pengar ur bankomat får du vanligtvis betala en engångsavgift på cirka 35-40 kronor oavsett hur mycket du tar ut. Men för att få så mycket pengar i reskassan som möjligt är det en bra idé att skaffa ett reseanpassat kort från exempelvis Norwegian eller ICA-banken. Nedan finner du resekort som gör din växling gratis, märk väl exempelvis Norwegians kort som är gratis och inte heller har någon årsavgift.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

I vissa fall kan man kanske ändå vilja ha lite kontanter med sig som exempelvis räcker till en taxi in till stan när man kommer fram. Då kan du växla ett par hundralappar på ett växlingskontor. Det är bättre att göra detta inne i stan där växlingskurserna ofta är lägre än på flygplatsen. Över nätet går det enkelt att jämföra de olika aktuella kurserna hos växlingskontoren. Dessa varierar kraftigt och det går därför inte att säga generellt vilket alternativ som blir billigast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *