Växla pengar inför resan till Brasilien?

SVAR: Överväg att skaffa ett rese-VISA för 0 kr per år för avgiftsfria uttag och kortköp i utlandet.

Brasiliens valuta heter Real och förkortas vanligtvis BRL. Ska du resa till Brasilien finns det några saker du kan behöva tänka på för att maximera din reskassa.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Vad man först och främst kan säga om Brasilien är att kortköp är mycket mycket utbrett. Jämför man med Sverige är det ofta vanligare att man betalar med kort och bra många fler som accepterar kortköp. Till och med öl- och läskförsäljare på gatan med låda på magen tar i vissa fall kort. Att betala med kort i Brasilien är generellt ganska säkert men som vanligt bör man vara försiktig vid kortköp. Beroende av vilken bank du har betalar du normalt mellan 1,5-2% i valutapåslag när du betalar med kort i Brasilien.

Vill du röra dig med kontanter i Brasilien är det et bra idé att ta ut pengar på plats ur bankomat. Det du bör tänka på då är dock att inte alla bankomater accepterar ditt kort. Sök därför upp en internationell bank, såsom Santander, Citibank, HSBC eller liknande. Där går det alltid bra att ta ut ur Bankomat. Du kommer då vanligtvis men beroende av vilken bank du har att betala en uttagsavgift om mellan 35-40 kronor per uttag.

Väljer du exempelvis Norwegians VISA-kort som är helt gratis att ha slipper du helt avgifter på uttag och kortköp i Brasilien.

Så till frågan om du ska växla pengar inför resan till Brasilien?

Att växla in till Brasilianska Reais på ett växlingskontor i Sverige blir vanligtvis en mycket dyr affär. Växlingskontoren gör stora påslag och har du en större reskassa kan det handla om tusenlappar du förlorar på att växla där. Men behöver du lite kontanter med dig kan det förstås vara en idé att växla in några hundra svenska kronor som normalt räcker till en taxi från flygplatsen.

Vad du definitivt bör undvika är att ta med dig svenska kronor och växla in dessa i Brasilien. På ett växlingskontor i Brasilien kommer du normalt sett att behöva betala mycket höga avgifter och få en enormt dålig kurs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *