Växla pengar inför resan till Cypern?

Det är ofta svårt att veta huruvida man ska växla pengar inför resan eller inte. Det kan förstås vara skönt att ha med sig lite kontanter på resan, för en taxi från flygplatsen eller om något oväntat skulle inträffa på vägen. Det man bör tänka på är dock att det ofta är en relativt dålig affär att växla pengar i förväg på växlingskontor. På de flesta växlingskontoren får man ofta bra mycket sämre kurs än när man använder sitt kort, till exempel VISAs eller MasterCards kurser.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Eftersom Cypern är ett EU-land som även har Euro får svenska banker inte ta ut en avgift när man tar ut ur bankomat där. Därför är det ofta inte nödvändigt att växla i förväg. Det vissa banker däremot gör är att ha ett valutapåslag på uttag och kortköp på Cypern. Detta kan man dock undvika genom att skaffa ett kort specialanpassat för resor. Exempelvis Norwegians betal- och kreditkort som inte har några avgifter på varken uttag eller kortköp i utlandet. Dessutom har det 0 kronor i årsavgift. Fler kort som är bra att ha med på resan hittar du under sidan betal- och kreditkort för resan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *