Växla pengar inför resan till Frankrike

Alla vill vi maximera vår reskassa genom att få så bra valutakurser som möjligt. Därför kan det vara svårt att veta hur man ska bära sig åt. Här får du reda på vilka alternativ som ger dig störst reskassa och bäst växlingskurser.

Det man generellt kan säga är att det är en ganska dålig affär att växla pengar på växlingskontor. Även om många växlingskontor om du skulle fråga hävdar ”att de inte tar ut någon avgift” så får man som kund ibland löjligt dåliga kurser. Därför bör man i nästan alla lägen se sig om efter bättre alternativ. Eftersom Frankrike är en del av EU och har Euro som valuta får din bank inte ta några engångsavgifter när du tar ut pengar där. Du kan alltså fritt röra dig med ditt svenska kort i Frankrike utan att bry dig om några uttagsavgifter eller liknande. Det som dock kan hända om du har någon av de vanligare storbankerna är att din bank tar ut ett växlingspåslag om runt 1% på dina köp och uttag i Frankrike. Trots detta växlingspåslag sparar du stora pengar jämfört att växla på växlingskontor.

Vad du kan göra om du helt vill försäkra dig om att slippa avgifter i utlandet, oavsett land är att skaffa dig ett betalkort speciellt anpassat för resor. Med både Norwegians och ICAs kort kan du röra dig fritt i utlandet utan några som helst avgifter. Ett tips är att kolla in Norwegians kort som dessutom är gratis att ha.

KortFördelar och Info
ica-kreditkortInga avgifter på köp och uttag i utlandet. 1% bonus hos ICA och 0,5% överallt samt 60 dagars räntefri kredit. Kortet kostar från 24 kr/månad.


ANSÖK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *